LED televisie

Verfijnd zoeken Het spijt ons, er komt geen enkel product overeen met uw zoekopdracht.

Een LED-televisie biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele LCD-televisie. Ervaar het televisiekijken alsof u midden in de film zit, in 2D of in 3D, en geniet van de scherpste beelden.

Werking

De LED-tv onderscheidt zich van andere toestellen, zoals de traditionele LCD-tv en de plasma-apparaten, door onder andere een betere beeldkwaliteit, plattere schermen, snellere responsetijd en een gunstiger energieverbruik. Bij deze televisietoestellen wordt gebruik gemaakt van leds als licht- of weergavebron. De LED-lampen verbruiken tot wel 50% minder energie dan CCFL-lampen, die worden gebruikt in LCD-tv's. Samsung, Philips en LG leiden hier de markt op het gebied van LED-toestellen.

Edge LED en Full LED

LED-beeldschermen kunnen in twee categorieën worden opgedeeld, namelijk de Edge LED en de Full LED. - Bij een edge LED-model wordt het beeld verlicht via LED-verlichting aan de vier kanten van het televisiescherm. Aanpassingen in lichtsterkte zijn niet mogelijk bij een edge LED-tv. - Bij een full LED-model wordt het beeld verlicht via LED-verlichting die achter het scherm zijn geplaatst. Het beeldscherm met back light LED's is wat dikker doordat de verlichting achter het scherm is geplaatst. De intensiteit van het licht is per beeldschermdeel in te stellen. Het contrast, het verschil tussen licht en donker, is beter bij een full LED dan bij een edge LED.

Resolutie en formaat

De resolutie van een LED-scherm wordt bepaald door het aantal pixels waaruit het beeld is opgebouwd. Hoe hoger de resolutie van het beeldscherm, hoe hoger de beelddichtheid. Bij een hoge beelddichtheid beschikt het scherm over meer details. De LED-tv-toestellen die Full HD zijn hebben een resolutie van 1920 x 1080. Kleinere modellen kunnen over een resolutie beschikken van 1366 x 768, wat betekent dat deze schermen niet Full HD zijn, maar HD-ready. De nieuwste tv-modellen beschikken over 4K Ultra HD. Bij deze schermen is de resolutie 3840 x 2160. Bij deze laatste modellen met hoge resolutie is de pixeldichtheid zeer hoog, waardoor het beeld dus scherper is. De schermen zijn te verkrijgen in alle beeldformaten, van 48 cm tot en met 177 cm. Wilt u een televisie met het juiste beeldformaat aanschaffen, dan kunt u een gemakkelijke regel toepassen. Het beste is om de beelddiagonaal met drie te vermenigvuldigen om de ideale kijkafstand te berekenen.

WAARSCHUWING

popin_close

U moet meerderjarig zijn om toegang te krijgen tot dit gedeelte voor volwassenen.
Voldoet u aan deze voorwaarde?