LCD televisie

Verfijnd zoeken Het spijt ons, er komt geen enkel product overeen met uw zoekopdracht.

Een LCD-televisie is een plat televisietoestel dat gebruik maakt van LCD-technologie. LCD-tv's zijn in vele maten beschikbaar, van 48 cm diagonaal tot 165 cm. Geniet thuis van de spannendste films en de leukste series.

LCD-technologie - Aansluitingen

LCD staat voor Liquid Crystal Display. Om beeld te produceren is het scherm van een LCD-tv opgebouwd uit kleine beeldpuntjes, ook wel pixels genoemd, of LCD-pixels. Ieder LCD-pixel kan elke willekeurige kleur weergeven, doordat hij is opgebouwd uit de drie basiskleuren: rood, groen en blauw. LCD-tv's onderscheiden zich in kwaliteit van elkaar, door onder andere de contrastratio, de beeldverversingsfrequentie, de kijkhoeken, de helderheid en het na-ijlen van het beeld. Constrastratio is de helderheidsverhouding tussen de lichtste en de donkerste partij op het scherm. Met de beeldverversingsfrequentie wordt aangegeven hoe vaak de beeldweergave per seconde wordt ververst. De kwaliteit van LCD is de laatste jaren flink verbeterd. LCD-toestellen bestaan ook met een ingebouwde DVD-speler of Blu-ray speler. - Aansluitingen: Moderne LCD-televisies beschikken over een of meerdere HDMI-aansluitingen. Daarop kan alle apparatuur worden aangesloten die van een HDMI-aansluiting zijn voorzien, zoals een Blu-ray speler, een DVD-speler, een gameconsole, computer of surround soundreceiver.

Resolutie

De tv-toestellen die Full HD zijn hebben een resolutie van 1920 x 1080. Bij de kleinere modellen bestaat een resolutie van 1366 x 768, dit betekent dat deze schermen niet Full HD zijn maar HD-ready. De nieuwste tv-modellen beschikken over 4K Ultra HD. Bij deze schermen is de resolutie 3840 x 2160. Bij deze laatste modellen met hoge resolutie is de pixeldichtheid zeer hoog, waardoor het beeld dus scherper is.

Smart tv

LED-televisies die beschikken over Smart-tv geven de toestellen de mogelijkheid om bepaalde Internetsites weer te geven. Televisie en Internet worden gecombineerd. De sites worden over het algemeen in de vorm van een applicatie aangeboden. Zo kunt u bijvoorbeeld van uw tv-toestel gebruik maken van Youtube, Facebook, het weerbericht, en nog veel meer. Vergroot uw kijkplezier met diverse online diensten en informatie. Een aantal fabrikanten van Smart TV's biedt als premium service een online videotheek aan. Dit maakt het mogelijk om thuis een film uit te kiezen, hem via uw Internetverbinding te downloaden, en op de televisie te bekijken. Dit wordt ook VoD genoemd (Video on Demand). Naast Internet en VoD kunnen smart TV's ook foto's, muziek en videobestanden weergeven, die staan opgeslagen op speciale opslagmedia in het thuisnetwerk.

WAARSCHUWING

popin_close

U moet meerderjarig zijn om toegang te krijgen tot dit gedeelte voor volwassenen.
Voldoet u aan deze voorwaarde?